Saturday, April 25, 2009

Tematisk Speluppgift

Då är det dags att utveckla en spelidé utifrån en saga, berättelse, serietidning eller liknande. För att göra detta har jag valt serietidningsfigurerna Kalle och Hobbe.

Roller: Kalle, Hobbe, Rymdmannen Spiff, monstret under sängen och Rigmor
Viktiga objekt: Telefonen som Rigmor vill använda och rymdskeppet som Kalle får tillgång till när han blir Rymdmannen Spiff.
Miljö: Spelet utspelar sig i hela Kalles hus men också i rymden om han har blivit Rymdmannen Spiff.

Spelet inleds med att Kalles föräldrar ska gå ut så de har ringt in den hemska barnvakten Rigmor. Hon vill fullkomligt förstöra Kalle och Hobbes kväll så hon har bestämt att de måste gå och lägga sig så hon kan prata i telefon ostört. Detta kan man självklart inte låta hända!
Du spelar både Kalle och Hobbe vars plan är att ta sig ut ur rummet då ingen av karaktärerna är tillräckligt trötta för att sova och det är ju väldigt mycket roligare att leka. Sedan är också monstret under sängen extra besvärlig idag. Planen är att ta sig ut ur rummet och ner till undervåningen där det kommer att hända massor av kul och spännande äventyr. Äventyren varierar och vissa kan bara Kalle göra, andra bara Hobbe och vissa gör de tillsammans. Problemet är just Rigmor. Märker hon dig så kommer hon att slänga dig i säng, om du då inte är snabbare än vad hon är och hinner upp på rummet först för där kan hon inte göra någonting mot dig. Tyvärr så är det också där monstret är så du kan inte stanna allt för länge på ditt rum då monstret kommer att ta dig. När Rigmor pratar i telefon så krävs det ett visst antal höga ljud innan hon upptäcker att du är uppe. Antalet lekar du hinner med innan du är tvungen att ta dig till ditt rum ger poäng och vid ett visst antal poäng får Kalle möjligheten att förvandlas till Rymdmannen Spiff som ger honom ett rymdskepp. Detta gör honom snabbare men också tillgång till lekar i rymden. Spelet är slut när dina föräldrar kommer hem om du lyckas hålla dig vaken så länge. Att springa från Rigmor är nämligen jobbigt och om hon lyckas fånga dig och slänga dig i säng ett bestämt antal gånger så kommer du tillslut att somna och har då förlorat spelet.

Detta är ett äventyrsspel, i tredjeperson, tänkt till PC. Det är ett singelplayerspel. Spelet kommer, tack vare ett skönt tema med sköna karaktärer och ett riktigt bra gameplay bli en succé.

No comments: